Dutch PH Forum
Augustus 17, 2019, 12:20:22 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws:
 
   Startpagina   Help Inloggen Registreren  
Pagina's: [1]
  Print  
Auteur Topic: Geen bedrog? wel een vraag  (gelezen 70 keer)
solar
Member
*
Geslacht: Man
Berichten: 2628


Leef en wordt niet geleefd

cb-video
« Gepost op: Juli 04, 2019, 02:27:12 »

Ik heb 16 jaar geleden twee stukken grond gekocht in de filipijnen samen met mijn ex (filipijnse) Toen ik hier kwam te wonen dacht ik dat ik recht had om er ook nog wat profijt van te hebben , maar niets is minder waar.
In 2007 ging mijn ex naar de rechtbank om te scheiden van een fake huwelijk in 2003. In overleg met de pastoor (en de nodige peso) zijn we daar getrouwd omdat haar moeder niet wou dat we samen woonden. In nederland had ik een zaak en eigen huis en tante zou wel even mij alles afhandig maken. Volgens haar vrienden kon dat in nederland en was gemakkelijk. Ja wel als je getrouwd bent en in bezit van een huwelijkscontract. Om een lang verhaal kort te houden ,na het bewijs van mij dat het niet een geregistreerd (NSO) huwelijk was en 8000 euro lichter , heeft ze verloren en kwam van een koude kermis thuis , daar waar ze mee kwam kon ze mee gaan (niets dus)
De twee stukken land zijn bij mij hier om de hoek . 1 heeft een titel en de ander alleen een koopcontract. In 2012 kreeg ik bericht dat ik mijn bomen moest kappen omdat ze anders zouden vergaan, ruimte om verder te groeien was er niet.
Het ging hier om ruim 200 mahoniebomen dus echt veel geld.Ik heb geprobeerd om mijn ex te bereiken maar het is niet gelukt. De oude eigenaar had ruzie met haar en haar familie en wilde niets meer met  haar van doen hebben. Ik heb samen met haar de bomen laten kappen en het geld heb ik op een bank rekening gezet. Maar zelf toen kwam er geen reactie van haar kant (de familie passeert daar iedere dag).
Nu wil het toeval dat dit lot ligt op de kruising van een nieuwe druk bereden Highway en is ideaal voor een tankstation en ben ik benaderd door een chinees die het wil kopen.Als het was om een paar peso dan had ik niet gereageerd maar dit gaat om miljoenen.
Eerst zei mijn huidige vrouw ik ben niet geïnteresseerd in die stukken land red je er mee. Maar nu het gaat om zoveel geld verandert haar mening.
Wat heb ik gedaan om toch aan haar adres te komen of contact te hebben met de familie : haalde org kopie van de titel van het andere lot en ging het verhuren. Oeps dat deed de familie pijn en de reactie kwam bij de huurders binnen een week. Ik had het recht niet en ik had geen titel en ze moesten weg. Dit was waarop ik had gehoopt en dacht dat ze naar mij kwamen .
Helaas ze ging naar de barangay hall en sommeerde mij dat ik daar moest komen voor een gesprek. Ook geen probleem natuurlijk en ik ging.
Samen met de barangay Captain kwamen we overeen zij het lot met de titel en ik het grote lot zonder titel en de mensen moesten weg. Geen probleem voor mij. We spraken af dat ik de papieren zou maken bij de Advocaat en dat zij dat zou tekenen. Ik bracht haar terug naar huis en onderweg zei ze dat ze nog een dikke maand zou blijven. En weer stak ze de wijsvinger naar mij uit De volgende dag zat ze in het vliegtuig terug naar nederland . Maar diezelfde vinger kreeg ook haar familie te zien. Haar zuster gaat me nu helpen om toch alles rond te krijgen.
Wat ik nu nodig ben is een autorisatie voor haar zuster dat zij mag tekenen in plaats van haar. Het probleem is alleen dat er een red ribben op moet en hoe krijgt ze dat in Nederland? Heeft iemand dat al is gedaan ?

Dat ze naar de Filipijnen komt heeft ook geen zin , ze heeft namelijk geen ID dat gekoppeld is aan mijn naam en ik kan hier geen lot bezitten dus moet het eigenlijk worden verkocht of overgedragen naar mijn huidige vrouw. Toen ik dus vroeg of zij een lot zelfs al heeft nog geen titel gewoon kan verkopen zei mijn advocaat "ja met alles is jouw handtekening niet nodig als het om onroerend goed gaat" mits dat haar naam hetzelfde is als op de titel en volgens de Barangay Captain riekt dit naar vervalsing en kan zelfs de barangay het lot in beslag nemen.

Dus wie kan me helpen wat moet mijn ex doen om aan die autorisatie te komen?


« Laatste verandering: Juli 04, 2019, 02:41:56 door solar » Gelogd
wuppie
Member
*
Berichten: 1450


« Antwoord #1 Gepost op: Juli 04, 2019, 03:57:46 »

Hoe kan ze in NL verblijven als je huwelijk niet erkend is vraag ik me af Of heeft ze een andere Nederlander aan de haak geslagen ?
Gelogd
solar
Member
*
Geslacht: Man
Berichten: 2628


Leef en wordt niet geleefd

cb-video
« Antwoord #2 Gepost op: Juli 04, 2019, 06:16:28 »

Ze was al 5 jaar in Nederland en had al iemand uitgezogen Wuppy. Ze kreeg haar paspoort net voor ik haar leerde kennen in Nederland.Eigenlijk kende ik haar vader eerder dan haar zelf in Mindanao.

Gelogd
theo54au
Member
*
Geslacht: Man
Berichten: 1731E-mail
« Antwoord #3 Gepost op: Juli 04, 2019, 06:06:25 »


Wat ik nu nodig ben is een autorisatie voor haar zuster dat zij mag tekenen in plaats van haar. Het probleem is alleen dat er een red ribben op moet en hoe krijgt ze dat in Nederland? Heeft iemand dat al is gedaan ?

Dus wie kan me helpen wat moet mijn ex doen om aan die autorisatie te komen?


Toen ik nog niet zo lang geleden zo'n "Red Ribbon" document nodig had ( a Special Power of Attorney) voor de verkoop van onze property in Dauin moest ik daarvoor naar het PH consulaat in Sydney. De machtiging moest door mijn echtgenote (de rechtmatige eigenaar)ondertekend worden. Als dat gedaan is moet de hele handel naar een advokaat die er een "legaal" document van maakt. Als dat gedaan is moet je de hele boel insturen naar de PH consulaat waar zij er nog eens een document aan toevoegen met de bekende "Red Ribbon". Dit kon ik de volgende dag weer afhalen en klaar!  

Lees verder: https://ofwmoney.org/consularized-spa/
Gelogd
solar
Member
*
Geslacht: Man
Berichten: 2628


Leef en wordt niet geleefd

cb-video
« Antwoord #4 Gepost op: Juli 05, 2019, 01:56:38 »

Bedankt Theo .
Dus ph consulaat Den Haag voor een form dan naar de advocaat in het consulaat (die is er dat weet ik in de kelder) dan terug naar boven en inleveren dan als je betaald versturen ze het zelfs naar de filipijnen.

Hier heb ik wat aan en dat kun je niet op FB . Daar ga ik niet met de billen bloot.
Gelogd
wuppie
Member
*
Berichten: 1450


« Antwoord #5 Gepost op: Juli 05, 2019, 03:43:11 »

Klasse Theo,.....Dit soort dingen weet je alleen als je het zelf een keer hebt meegemaakt. Top
Gelogd
Pagina's: [1]
  Print  
 
Ga naar:  Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.052 seconden met 21 queries.