Dutch PH Forum
September 15, 2019, 03:00:46 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws:
 
   Startpagina   Help Inloggen Registreren  
Pagina's: [1]
  Print  
Auteur Topic: Forum regels  (gelezen 69398 keer)
Freddy
Moderator
Member
**
Geslacht: Man
Berichten: 9165


« Gepost op: Juni 19, 2010, 01:49:23 »

Welkom op het Dutch PH Forum !

Algemeen
 Dit forum heeft als doel het uitwisselen van informatie die betrekking heeft op de Filipijnen en wat daar mee direct samenhangt, zoals wonen, cultuur, relaties, wetgeving etc.
Het stellen van vragen, het vrijelijk en prettig voeren van discussie(s), of dialoog over dit onderwerp draagt bij tot dit doel.
Bijdragen die dit doel, op welke manier dan ook, voorbij streven zijn per definitie ongewenst.

1. Lees en accepteer de regels van het Forum voor inschrijving.
Deze regels zijn voor alle deelnemers bindend en zijn voor iedereen van toepassing (zowel bestaande- als nieuwe leden).

2. Registratie
Bij registratie kiest u zelf uw gebruikersnaam. Wij adviseren om ook deze naam binnen de grenzen van het fatsoenlijke te houden. Met het aanmaken van uw account stemt u toe NIMMER uw wachtwoord aan derden te verstrekken. Voor uw eigen bescherming en om juridische redenen. U gaat ook akkoord NOOIT met de gegevens van een ander dit forum te bezoeken en berichten te plaatsen.

Ieder lid gaat akkoord met het hebben van een (1) account. Wie meerdere accounts aanmaakt kan met onmiddellijke ingang verwijderd worden.
Het is gebleken dat degenen die dit doen, daar geen goede bedoelingen mee hebben.

3. Profiel
Na het registreren en inloggen kunt u een uitgebreid profiel van uzelf instellen zodat andere forumleden weten wie u bent. Het is uw verantwoordelijkheid de informatie hierin juist en naar waarheid te verstrekken. Informatie die naar onze mening obsceen of onjuist is zal worden verwijderd.

4. Privacy
De beheerders van dit forum en de daaraan gerelateerde website(s) zullen nimmer gegevens van onze bezoekers aan derden doorgeven dan wel zelf gebruiken ten behoeve van reclame, mailinglijsten of overige zaken anders dan die in deze voorwaarden worden vermeld en met uitsluiting van een eventueel nieuwsbrief van dit forum.

5. Afmelden als lid
Elk forumlid kan zich afmelden wanneer hij dit wenst, posts van hem zullen NIET worden verwijderd door de moderators !  Hier worden hele discussies  mee uit elkaar getrokken, ieder lid plaats zijn bijdragen als onderdeel van een discussie en zodoende dienen die te blijven staan.

6. Verantwoordelijkheid Webmaster/Moderators
Het is niet mogelijk voor ons de geldigheid van berichten te waarborgen of bevestigen en wij zijn daarom ook niet verantwoordelijk voor de inhoud hiervan. Wij kunnen geen garantie geven over de juistheid, volledigheid of bruikbaarheid van berichten op dit forum. De mening welke door de geplaatste berichten wordt uitgedragen is niet noodzakelijkerwijs de onze. Indien u gegronde vermoedens heeft dat een hier geplaatst bericht niet aan de in deze voorwaarden gestelde regels voldoet verzoeken wij u dit aan ons te melden. Er zit een "meld bericht aan moderators" functie in elke post. Deze voorwaarden gelden tevens voor het in de gebruikersprofielen vermeldde. Wij behouden ons het recht voor deze voorwaarden te wijzigen.


7. Verantwoordelijkheid Forumleden
U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de door u geplaatste content en gaat dan ook akkoord dit forum en de daaraan gerelateerde website(s) geen schade te berokkenen.
********************
Schade veroorzaakt door de in de voorwaarden genoemde overtredingen, niet uitsluitende enige andere handeling, zal op de overtreder worden verhaald.
********************

ENKELE GEDRAGSREGELS OP HET FORUM :

8. Blijf bij het onderwerp.
Probeer in uw bijdrage niet af te wijken van het onderwerp van discussie, dus ga niet "Off Topic".
Waarschuwingen hier omtrent worden alleen door moderators uitgegeven. Indien nodig, start een nieuw topic erover als het teveel afwijkt in het bestaande topic.

9. Plaats geen 'van horen zeggen verhalen.' die schadelijk zijn voor personen en niet te verifiëren zijn door het forumbeheer. Deze postings zullen worden verwijderd.

10. Speel de bal, niet de man.
In sommige discussies laaien de emoties hoog op. Dat is begrijpelijk en ook niet erg. Verval niet in persoonlijke aanvallen maar probeer uw 'tegenstander' te bestrijden met argumenten. Postings die vallen onder het hoofdstuk laster, smaad en (persoonlijke) belediging zullen zonder notificatie worden verwijderd.

11. Discrimineer en generaliseer niet.
De wet verbiedt 'discriminatie wegens godsdienst, politieke gezindheid, ras, geslacht, of op welke grond dan ook'. Bijdragen op het forum vallen altijd onder de wet. We wijzen daarnaast nadrukkelijk op het 'Wetboek van Strafrecht' artikel 137 (met name C, D en E).

De deelnemer aan dit forum is ten alle tijden persoonlijk verantwoordelijk/ aansprakelijk voor wat hij/ zij op het forum plaatst en voor de eventuele strafrechtelijke of civiele gevolgen daarvan.

12. Plaats geen brieven of emails.
Tenzij het "open brieven" zijn die specifiek voor dit doel zijn geschreven. Postings die vallen onder het hoofdstuk 'laster en smaad' zullen worden verwijderd. Dit geldt ook voor beledigingen etc. Het openbaar maken en plaatsen van PM's zien wij als een schending van de privacy en is niet toegestaan.

13. Plaats geen artikelen of stukken -zonder- toelichting, stellingname of discussie.
 Het plaatsen van dergelijke stukken voegt niets toe als een plaatser/ poster geen discussie aangaat. Dan krijg je in feite een soort knipselkrant waar personen op kunnen reageren. De reactie slaat echter nergens op want de schrijver van het artikel heeft het stuk niet geplaatst en zal/ kan ook niet reageren.

Uitzondering: een officieel persbericht met vermelding van bron

14. Plaats geen adresgegevens en/of telefoonnummers op het forum, van uzelf of van anderen, het forum word niet enkel gelezen door mensen met goede bedoelingen.

15. Plaatst u een (krante)artikel, dan zijn verplicht:
 Een hyperlink naar de bron, de datum, de oorspronkelijke titel.

16. Maak zéér spaarzaam gebruik van quotes en citaten.
Andere forumdeelnemers kunnen de bijdrage waarop u reageert zelf prima lezen; deze staat immers boven uw reactie. Bovendien komt het de samenhang van uw betoog ten goede als u spaarzaam gebruik maakt van quotes en citaten.

17. Schrijf uw bijdrage bij voorkeur  in het Nederlands.
De voertaal op het Forum is Nederlands. Bijdragen uit de Filipijnen of over de Filipijnen die oorspronkelijk in het Engels zijn, kunnen als zodanig worden geplaatst.
Het is aardig om een samenvatting ervan in het Nederlands te geven, maar dit is niet verplicht. Vrijwilligers kunnen eventueel een vertaling plaatsen.

18. Stuur niet enkel een hyperlink in.
Bijdragen met enkel een verwijzing naar een andere website worden verwijderd. We proberen te voorkomen dat het Forum verwordt tot een soort prikbord in plaats van een inhoudelijke discussie. U kunt wel verwijzingen opnemen die uw betoog ondersteunen of nader toelichten.
Websites met belangrijke gegevens voor personen die connecties hebben met de Filipijnen kunnen door de moderators vermeld worden in het daartoe bedoelde subforum.

19. Plaats geen oneliners of dooddoeners.
 Dit voegt niets toe aan een discussie en dat is op elk forum absoluut een 'zonde'.
Per 01-11-2006 zal hier nadrukkelijk op gecontroleerd worden en waar nodig zullen 'recidivisten' worden verwijderd van het forum.

20. Schrijf een discussiebijdragen, geen pamflet.

21. Lees de overige bijdragen door voor u iets instuurt.
Dit voorkomt dubbele threads. Zoek  (met behulp van de ZOEK functie) naar andere soortgelijke topics alvorens u een nieuw topic plaatst.
Tracht ook nieuwe artikelen/ bijdragen onder een bestaande topic te plaatsen.


22. Ongewenste reclame wordt niet gedoogd.
Leden kunnen wel, in overleg met de moderators, diensten of producten die betrekking hebben op het hoofdonderwerp van het forum, de Filipijnen en het leven daar als expat, bekendheid geven. Voor commerciële aanbiedingen is er de mogelijkheid om advertentieruimte te huren via de Admin, voor zover er ruimte voor is. Het plaatsen van linken naar commerciële instellingen kunnen  zonder opgaaf van reden worden verwijderd, tenzij in overleg met het moderator team/admin

23. Respecteer 'copyrights'
Plaats louter artikelen, foto's etc. (van derden) als u daarvoor nadrukkelijk toestemming hebt gekregen van de rechthebbende. Alhoewel gebruikelijk op de meeste fora is louter het plaatsen van een hyperlink naar de bron niet afdoende.

24. Plaats bijdragen in het juiste subforum.
Nieuwe onderwerpen/ topics dienen in het juiste subforum geplaatst te worden, anders loopt u het risico dat uw topic zonder notificatie (vooraf/ achteraf) in 'de Vuilnisbak' belandt.
Topics die in een verkeerd subforum zijn geplaatst zullen door de moderators verplaatst worden naar het juiste forum.

25. Gebruik de PM of anders Email om persoonlijke boodschappen en prive-vragen aan andere forumleden over te brengen, doe dit niet in een posting op het forum.

26. Trollen
Posten onder verschillende namen met de bedoeling een discussie een bepaalde kant op te sturen, simpelweg 'trollen' genoemd. Gebruikt u een proxy, of wegwerpemailadres, dan kan het zijn dat we aannemen dat u minder goede bedoelingen heeft.

27. Discussie
De admin nog het moderator team gaat in discussie over de te hanteren forumregels, of de gevolgen van het ten uitvoer leggen van bovenstaande regels. Bij het registreren als lid is een ieder akkoord gegaan met deze regels.
 
LET GOED OP naar wie u die PM (Personal Message) verstuurt ! Met regelmaat komen er PM's binnen bij anderen die niet voor hun bedoeld zijn, hierdoor kan vertrouwelijke informatie bij anderen terechtkomen. Ook kunnen er ruzies door ontstaan omdat anderen zich voelen aangesproken door texten in die PM die voor een ander bedoeld was. In elke post van een lid staan (links beneden) icons om b.v. email te versturen naar hem/haar of een PM.Controleer eer u die PM verzend of hij aan de juiste persoon gericht is !

het is het recht en de verantwoordelijkheid van het team (admin en moderators) deze regels zo nodig te corrigeren en aan te passen, zonder voorafgaand bericht aan de leden. Bij grote, belangrijke wijzigingen krijgt een ieder wel een PM.

Veel plezier op het Dutch PH Forum !
Namens de Moderators
« Laatste verandering: Juli 12, 2011, 11:23:02 door Admin » Gelogd
Pagina's: [1]
  Print  
 
Ga naar:  Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.036 seconden met 21 queries.