Dutch PH Forum
December 17, 2018, 05:08:09 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws:
 
   Startpagina   Help Inloggen Registreren  
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: Vandaag om 04:39:52  
Gestart door Firefly - Laatste bericht door Firefly
De Filippijnse inflatie is altijd al hoog geweest met een gemiddelde van 8,4 % sinds 1958.

Met een inflatie van 6,7% de voorbije 2 maand (nu 6%) was dit het hoogste inflatiecijfer voor de laatste 9,5 jaar.
Maar het kan nog erger, met een percentage van 62,8 % in september 1984.

bron:https://tradingeconomics.com/philippines/inflation-cpi

 2 
 Gepost op: Vandaag om 03:45:36  
Gestart door Firefly - Laatste bericht door wuppie

En ja het is erg veel duurder geworden maar dat zijn alleen luxe dingen.

rijst voorheen 27 per kilo..nu de goedkoopste in de markt hier 42..hoezo luxe?

 3 
 Gepost op: Vandaag om 03:41:53  
Gestart door Firefly - Laatste bericht door wuppie


maar die melk?  Ikke nie begrijp
Komt uit het buitenland..voorheen gedurende pnoy peso rond de 42 nu 54 voor de dollar dus alles vanuit het buitenland 20% duurder.....

 4 
 Gepost op: Vandaag om 03:25:38  
Gestart door Firefly - Laatste bericht door Witte Beer
Malboro echt 85 ph hier Beer . Wat rook jij dan?
.....
En ja het is erg veel duurder geworden maar dat zijn alleen luxe dingen. En wie zegt dat hij hier is komen wonen voor de goedkope liegt dat die barst. Het ging in de eerste plaats om de vrouwtjes
...
Ik rook Fortune het goedkoopste wat ik vind tot op heden is 522 per slof. En Bear Brand vind ik niet zo lekker. Ik drink geen full cream.

En ja je hebt gelijk met statement 2, tenminste wat ik om mij heen zie. En als ik in Octagon hier om mij heen kijk is een goede nummer 2 de alcohol en nummer 3 om hier de dikke jongen uit te hangen. Allemaal fake. Je kunt hier lekker anoniem de bink uithangen. Octagon is een hele foute tent (Mildy komt er niet graag) maar ach dichtbij en het eten is goed te pruimen.

 5 
 Gepost op: Vandaag om 03:05:46  
Gestart door Firefly - Laatste bericht door solar
Malboro echt 85 ph hier Beer . Wat rook jij dan?

Ik had eigenlijk niets te zeggen over die T.R.A.I.N. Maar ik wil ik wel is weten of ik gek ben of een maloot .

Lammert komt met berekeningen Dolfijn is zijn spullen al aan het pekken en alleen Beer gaf het juiste antwoord : Ik woon hier niet.

En hij heeft gelijk ,Witte Beer en Dolfijn zijn hier niet op een 13A en betalen eigenlijk al belasting doordat ze die visa betalen en ik betaal ieder jaar mijn 13A

Daarbij heb ik geen filpijnse nationaliteit en zouden ze alleen mijn vrouw kunnen belasten Aan de andere kant kan dat ook niet ,dat is in strijd dat gaat over dubbele belasting betalen dat Nederland en de filipijnen hebben.

En ja het is erg veel duurder geworden maar dat zijn alleen luxe dingen. En wie zegt dat hij hier is komen wonen voor de goedkope liegt dat die barst. Het ging in de eerste plaats om de vrouwtjes
En hoe je het draait of keert uitgezogen wordt je overal . Je blijft een buitenlander zelfs in nederland lijk je wel een buitenlander Je zou haast moslim worden.
Hier is het zelfde als in Nederland je moet eerst vluchteling worden om de nationaliteit te krijgen. Lachen Moord

 6 
 Gepost op: Vandaag om 03:00:30  
Gestart door Firefly - Laatste bericht door Firefly
dat ik een aantal jaren geleden 54 peso betaalde voor een liter melk. Nu is dat 85 tot 91. Die sigaretten zijn nog te verklaren maar die melk?  Ikke nie begrijp

Het kan echt wel goedkoper, ik betaal 142 pesos voor 2 liter Nestle Bear Brand Full cream milk.
Dat is dus 71 pesos/liter in Robinson's Mall.

Maar het is een feit dat er grotere winsten worden genomen op producten die in hoofdzaak door buitenlanders worden aangekocht.

 7 
 Gepost op: Vandaag om 02:35:52  
Gestart door Firefly - Laatste bericht door Witte Beer

ieder biertje, emperadorretje, cigaretje en brandstof heeft nu extra tax en dat moet men toch gebruiken...
Op dit moment haalt men meer op dan voorheen maar wel weer van de kleine man en nog steeds niets van de bedrijven, dokters, politici met hun stroman bedrijven...

De Filipijnen is niet goedkoop meer...Stroom is duur, eten is duur, frisdrank en drank in duur (vergelijk je supermarkt aankopen eens met 2 jaar geleden) , auto's zijn duur en ga zo maar door.
  

Helemaal met je eens. Ik houd, gewoon voor de lol, in een spreadsheet, de boodschappen qua prijs bij. In de eerste jaren van mijn verblijf in de PH was er niet of nauwelijks sprake van prijsverhogingen en al helemaal niet van buitensporige verhogingen die nu om de haverklap worden toegepast.
De voorbeelden van producten die worden aangehaald zijn veelzeggend.
Lokaal kunnen de kosten van elektriciteit en water minder uit de pan rijzen. Maar alles bij elkaar opgeteld, moet je het te bestede bedrag aan maandelijkse uitgaven maand op maand naar boven bijstellen want anders zit je halverwege op zwart zaad. Komt nog bij, voor AOW-ers in de PH, het netto lagere bedrag per 1.1.2019, oftewel tel uit je winst maar niet heus.............!
Jouw spreadsheet zijn de echte praktijkgegevens waar we het donderdag over hadden. Ik heb alleen mijn geheugen en die zei me dat ik een aantal jaren geleden 54 peso betaalde voor een liter melk. Nu is dat 85 tot 91. Sigaretten 20 per pakje nu rond de 55 en volgende maand fors omhoog. Geen normale verhogingen, zeker niet in relatie tot de bevolking hier. Die sigaretten zijn nog te verklaren maar die melk?  Ikke nie begrijp

 8 
 Gepost op: Vandaag om 02:14:21  
Gestart door Firefly - Laatste bericht door Witte Beer
De rijkste Filippinos (Sy, Gokongwei etc.) betalen natuurlijk geen  belastingen.
Al het inkomen wordt herbelegd en via aftrekbare intresten via hun eigen bank in trusts geinvesteerd net als in Belgie en Nederland.
...
Kijk daar begint het al, het woord natuurlijk is veelzeggend. Als het zo is maar ze zullen dan niet de enigen zijn. Maar ik heb ernstig het vermoeden dat ze ook niet betalen (of een heel stuk minder) zonder constructies.

 9 
 Gepost op: Vandaag om 12:11:21  
Gestart door Firefly - Laatste bericht door Firefly
De rijkste Filippinos (Sy, Gokongwei etc.) betalen natuurlijk geen  belastingen.
Al het inkomen wordt herbelegd en via aftrekbare intresten via hun eigen bank in trusts geinvesteerd net als in Belgie en Nederland.

Op 3 december 2018 overleed de Waalse miljardair en rijkste Belg Albert Frere met een naar schatting 6.3 miljard Euro eigen vermogen maar de fiscus kan een erfenisbelasting wel vergeten door allerlei constructies (die trouwens iedereen kan toepassen)

https://derijkstebelgen.be/nieuws/de-erfenis-van-albert-frere-en-de-weinige-successierechten-er-op

 10 
 Gepost op: Gisteren om 11:26:49  
Gestart door Firefly - Laatste bericht door Witte Beer
Mocht het inderdaad ooit nog eens zover komen dat de Filipijnen belasting gaat heffen over inkomsten uit het buitenland, ben ik al weg voordat men in MNL kans zal zien zelfs nog maar een peso in te houden. Het land begint zich al steeds meer uit de markt te prijzen met een haast op hol geslagen inflatie, belasting heffen zou dan de laatste druppel zijn die de emmer doet overlopen. Geluk bij een ongeluk dat de euro zich nog weet te handhaven met een koers die rond de 60 peso blijft schommelen.
Yes dat zou betekenen direct moven, je betaalt al genoeg aan verblijfsvergunningen hier. Maar ik woon hier niet. Overigens is het de vraag of het praktisch wel verantwoord is  om die zaken te vergelijken, 85% heeft minder inkomen dan de belastingvrije som. Van de overige 15 % is het nog maar de vraag wat er binnenkomt of die grootverdieners ook wel betalen volgens het tarief. Zelfs de president heeft maar een ton of 2 per maand. Officieel dan. Dus is het net als met de helmplicht in Dumaguete, de helft betaalt niet. Probleem is dat de buitenlanders dan WEL de Sjaak zijn.

Een indicatie is dat het opgehaalde percentage van het BNP in PH 15% zou zijn en in Nederland 37%. Wellicht daar ook appels en peren want waar komen die cijfers vandaan niks is betrouwbaar meer.Pagina's: [1] 2 3 ... 10


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.091 seconden met 18 queries.