Dutch PH Forum

Filipijnen => List & Bedrog & Oplichting in de Filipijnen => Topic gestart door: Alexkorphil op Mei 10, 2013, 05:00:36Titel: hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Alexkorphil op Mei 10, 2013, 05:00:36
Na meerdere keren in azie gereisd te hebben ben ik meerdere keren opgelicht en zelfs is een keer bestolen. Ik heb wel is begrepen dat iedereen die veel reist wel is in z'n leven bestolen is.

Taxi oplichting:
De taxi oplichting met de meter die kapot of verkeerd werkt is al veel besproken. Een les die ik geleerd heb is, niet ingaan op een taxidriver je jou aanspreekt. Beter zelf een taxi uitkiezen, dan uitgekozen worden.  Hebben jullie nog meer tips hoe je voorkomt dat je de verkeerde taxi uitkiest. Of valt dit niet te voorkomen en is het gewoon een kwestie van geluk en pech ?

Als ik in de taxi zit en ik merk dat ik een foute taxidriver uitgekozen heb, dan ben ik bang dat ze mij naar een stille plek toe rijden, daar beroven en mij berooid achterlaten. Want ja dan ben ik toch het ideale slachtoffer. Vol bepakt, moe van de vlucht, in een nieuwe stad en altijd wel contant geld opzak.

Aan de andere kant, hoe minder risico je wilt lopen hoe meer je betaalt. Ik heb namelijk geen zin om elke keer een hoteltaxi te nemen.

Beroving:

Ik ben wel is beroofd op straat. Waardevolle spullen zoals paspoort, telefoon en portemonnee heb ik altijd in een broekzak met ritsafsluiting. Er kwam een groep zwerfkinderen op mijn afgerend en ik had net shampoo gekocht in 7-11 en hield dat vast in een plastic zak. Deze plastic zak trokken ze uit mijn handen en rende weer weg. Hebben jullie ook wel is een beroving meegemaakt of is dit gewoon pech ?

De titel is dan ook hoe voorkom je nare situaties. Hoe voorkom je verhoogde risico situaties ? Net zoals bij vliegtuig ongelukken er is nooit 1 reden/oorzaak voor het ongeluk, maar altijd meerdere aan eenschakeling van oorzaken.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: pat op Mei 10, 2013, 05:27:01
ik zou om te beginnen niet de godsganze dag met je paspoort rond lopen! ook een portemonee heb ik nooit bij me, als ik op de filipijnen ben. gewoon wat geld los in de broekzak!  dan ziet het er toch al iets minder uitnodigend uit, om te beroven!  ik zelf draag ook nooit kettingen, armbanden en/of ringen. zelfs mijn telefoon blijft in de hotelkamer!

en ach, als de beroving een fles shampoo is, valt het allemaal wel mee..


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: lenchomanok op Mei 10, 2013, 07:36:29
Ik wil graag even wat kwijt.
Wat mij op valt dat er net gedaan word of de Filipijnen alleen dit soort dingen voor komt.
Nu ga ik uit ervaring spreken.
Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam daar worden dagelijks mensen beroofd (veel oudjes bieden weinig weerstand) naar verhouding wonen er in Manilla net zoveel mensen als in heel Nederland als je naar de verhouding kijkt gebeurt er in Amsterdam meer criminaliteit als in Manilla.
Wat betreft taxi chauffeurs in Amsterdam Rotterdam Den Haag doen precies het zelfde.
Ik ben niet tegen buitenlanders maar zo lang je in de grote steden s,avonds niet veilig over straat kan.
Ik kom uit de auto wereld weet uit ervaring hoe mensen opgelicht worden in garage,s.
Zelfs de tandarts doet er aan mee om dubbel te rekenen bij de zorgverzekering ervaring gemeld bij de zorgverzekering doet er niets mee.
Moet ik stoppen of nog even door gaan.
Dik


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Alexkorphil op Mei 10, 2013, 02:56:38
@pat: tja paspoort en portemonee of zak hebben. Waar moet je het dan laten ? In het hotel ?
          Toevallig was het deze keer alleen maar shampoo wat ik in mijn hand had. Het had net zo goed wel iets waardevols geweest kunnen zijn. Het gaat mij om de ervaring, was ik zo stom of was het gewoon pech. Ook ben ik is een keer gedrogeerd geweest in thailand. Waarschijnlijk iets in mijn drinken gedaan.

@lenchomanok:  Ik wil geen ezel zijn die meerdere keren aan dezelfde steen stoot, maar leren van ervaringen en situaties en scenario's herkennen. Ja ook in Rotterdam zijn er gebieden waar ik 's avonds liever niet kom.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: lenchomanok op Mei 10, 2013, 05:50:59
Lees de Telegraaf van vanmorgen 11 mei massale fraude in Nederlandse ziekenhuizen.
Over corruptie gesproken.
De Filipijnen en Nederland een pot nat.
Dik


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: pieter op Mei 11, 2013, 12:03:38
Om hier te kunnen leven en overleven dien je je gewone gezonde boerenverstand te gebruiken
Overal ter wereld is corruptie.zijn er gangs en kun je gedrogeerd worden. Ik ben niet wereld vreemd en heb in verschillende landen gewoond en gewerkt.
Filipijnen is zo een land waar je als blanke 3 keer moet uitkijken en afwegen waar je gaat hoe je er heen gaat en met wie of alleen
Ik ga s'avonds in principe niet de deur uit. In Manila niet en hier in Bicol niet
Loop nooit met een tasje of wat Heb dus alleen wat cash in mijn zak verder niks.Of ik ga met de auto dan is er hier in Bicol niets aan de hand.
In Manila rij ik in principe niet meer. Te omslachtig.MRT is snel en goedkoop maar je dient je oren en ogen goed de kost te geven.
Doe heel veel alleen hier  omdat mijn vrouw helaas nogal ziek is en vaak niet de deur uitkan Dit is al heel lang zo.
Doe inkopen op de markt en in de mall Regel allerhande zaken hier zoals onze business en dat gaat prima zoalang ik mijn hoofd er maar bij hou.
In Manila pak ik meestal een yellow cap (Airport) Vroeger ging ik naar buiten voor een witte taxi maar daar geloof ik steeds minder in gelet op enkele vervelende ervaringen. Ik vraag meestal of een van mijn kinderen of fam mij van het vliegveld ophaal zeker als het tegen 5 uur in de middag aanloopt.
S'avonds alleen in Mabini?? dan vraag je om ellende. Makati gaat nog wel maar verder...... Nee dank u Daarom wil perse niet in Manila wonen.
Gedrogeerd ben ik gelukkig niet maar dat kan wel afhankelijk waar ik mijn vertier zoek en dat mijd ik als de pest.Ik drink mijn glas wijn wel thuis.
Tja dat is soms de consequenties van een leven hier.Maar zoals iemand al zei Nederland doet tegenwoordig niet onder hoor.Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Alexkorphil op Mei 11, 2013, 02:19:29
zo is er een programma opgelicht in het buitenland van SBS6 en ook op national geografic over opgelicht worden. Sommige situaties zijn heel herkenbaar.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: WB op Mei 11, 2013, 05:28:38
Fijn leven als je 's avonds niet eens naar buiten kan / durft.
Misschien toch maar ergens anders wonen dan?

Ik rijd wel auto in Manilla en de provincie, zowel overdag als 's avonds, nooit ergens last van. MRT vind ik niet echt comfortabel nadat ik er een paar keer als haringen in een ton ingezeten heb. Ik ga ook regelmatig alleen over straat, zowel 's ochtends vroeg om 05:00, overdag en 's avonds laat, nooit problemen. De bergplaats bij ons huis doen we nooit op slot, nog nooit wat gestolen. Ik vergeet ook wel eens de auto op slot te doen, nog nooit wat mee gebeurt.

Ik reis vrij veel, maar ben nog nooit bestolen. Opgelicht, vast wel vooral als je net in een vreemd land komt waar je de gangbare prijzen niet kent, maar in de Filippijnen wordt er bij mij weinig geprobeert. Volgens mij geeft je uitstraling veel weg of mensen wat proberen of niet. Twee keer in mijn leven ben ik echt bang geweest, dat was 1x in India toen we in een taxi met 100km/uur door de slumps reden en 1x in Marokko toen we door een groep marrokanen op een afstandje gevolgd werden. Beide keren niets gebeurd overigens. In de Filippijnen ben ik nog nooit bang geweest, als ik iets niet meer zou durven of onverstandig om te doen vinden zou ik toch maar ergens anders gaan wonen.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: yepyep op Mei 11, 2013, 08:42:49
Je uitstraling is inderdaad belangrijk, honden ruiken namelijk ook angst.

Ben met terug van een taxirit naar huis. Veel geouwehoerd met de chauffeur en gewoon normale rit gehad.

Ik ben gelukkig hier in Metro Manila en hoop dat nog lang te zijn.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Travelin man op Mei 11, 2013, 09:03:27

Zelf persoonlijk nog nooit bestolen, maar het is en blijft opletten zodat het de eerste keer niet wordt. Overigens is mijn vriendin wel door haar eigen familie bestolen die in ons huis kwamen en die ze in eerste instantie vertrouwde. Ze is jong en heeft geleerd.

Taxi oplichting:
Domestic airport Manila is een crime vooral rond de namiddag of avond, neem een gele taxi, ga niet in op dames die je toch een witte taxi willen aansmeren. Loop een eindje naar rechts dan meen ik linksaf en daar staan de yellow cabs te wachten. Mijn ervaring is dat deze chauffeurs nog fatsoenlijker zijn ook, ze rijden goed en zijn beleeft en doen de kattenbak voor je open, maar goed misschien niet allemaal...Het is wat duurder. Ik heb altijd witte taxi's genomen dag en nacht, dikwijls ruzie gehad met de chauffeur, er soms uitgezet omdat ik het vertikte om meer te betalen. Dikwijls interesseerde  ze het een barst als je dreigde de politie er bij te halen, of dreigde het nummer aan de binnenkant op te schrijven en hun baas zou bellen.... Dat werd ik wel moe vandaar dat ik de laatste jaren voor die enkele keer dat ik in die klotestad Manila moet zijn een yellow cab neem. Nee dan Cebu City, geen probleem 40 peso starttarief. Er staan borden met telefoonnummers die je kunt bellen als een chauffeur je heeft belazerd of je heeft geweigerd mee te nemen.

Maar bang mag je absoluut niet zijn, straal kracht uit zo van nou mannetje jij gaat rijden en verder geen praatjes. Ze zien het en ze ruiken het als je bang bent net als honden.
Ga niet in op Filipino's die je het land willen laten zien, het geeft een beschermd gevoel in eerste instantie maar als je niet oppast vreten en zuipen ze je hele portemonnee leeg.... Zelf doen of met een Nederlander stappen die de klappen van de zweep kent. Dan leer je razend snel.

Beroving:
Je kunt het grotere geld toch in zo'n plat buikzakje (niet zo'n grote dikke aan de buitenkant) doen onder je onderbroek (is soms nog een prettig gevoel ook ha...ha...), zoals iemand zei wat kleiner geld in je broekzak. Ze moeten je al half uitkleden voor ze hebben wat ze willen hebben en ze verwachten het daar niet want je kunt het niet zien.. Zelf draag ik een tas met het hengsel over mijn hoofd. Moeten ze ook eerst doorsnijden met een mes of over je hoofd rukken voor ze het hebben. Leid ze af draag iets waar ze denken dat het geld in zit, terwijl je daar een andere plek voor hebt.

Zwerfkinderen en zwerfkinderen zijn er.. Sommige opereren in groepen van oud tot jong, ze hebben een code de oudste spreekt je aan en leidt je af,  de jongere zit in je broekzak en de jongste rent er mee weg. Deze jeugdgangs zijn aartsbrutaal en gevaarlijk. Ze omringen je. Wat helpt althans dat is mijn ervaring...een aantal zinnen in Tagalog zo van wegwezen, ik heb geen geld. Het brengt ze enigszins aan het wankelen, zou hij alles verstaan wat we zeggen..? En in die paar seconden moet je weg zijn. Heb er een keer met te maken gehad op klaarlichte dag onderweg naar Rizalpark Manila. Mijn Australische metgezel was bijna zijn portemonnee kwijt... Een beetje kabaal maken en aandacht trekken van omstanders kan ook geen kwaad. Maar onderschat ze nooit, want ze schrikken er niet voor terug een mes in je buik te prikken. Bang zijn is fout onderschatting is een nog grotere fout.
Mijn vriendin draagt dikwijls een colt 45 onder haar shirt, even laten zien en de problemen zijn voor 90% opgelost, maar jammergenoeg mogen wij die niet dragen dus aan dergelijk advies heb je niet veel.
Laatst in Cebu City in de haven waar ik moest zijn voor verzending van goederen. Er waren geen taxis meer daar en men vroeg of ze er een moesten bestellen.. Ik wilde te voet gaan terug naar de bewoonde wereld om het zo maar eens te zeggen,  goed voor de conditie. Plotseling een grote groep zwerfkinderen wel 15 tot 20, lijm snuivend. Tja terug kon niet meer, ze zeiden een paar woorden tegen me, vroegen om geld. maar niets gebeurd. Dat bedoel ik met zwerfkinderen en zwerfkinderen....
Misschien nog een paar die je kunnen helpen, maar er zijn er natuurlijk wel duizenden...

Hou de moneycollectors van de jeepneys in de gaten ......Tacloban o.a. Ze geven straks het wisselgeld wel terug, maar dat vertikken ze later, dus even in het bijzijn van alle passagiers er hem aan herinneren dat je nog 35 peso terug krijgt van hem......
Je zit in een jeepney je wilt niet met een taxi of er is er geen....je weet wel waar je naar toe wilt maar je kent het tarief niet....Vraag voordat je er bent aan een aardige dame op leeftijd hoeveel het kost naar de plaats waar je zijn moet. Zij zal je het juiste tarief geven. Vraagt die klojo meer aan je (Tacloban) , dan weet je dat ie je tilt en wijs je hem er fijntjes op dat je geen toerist bent...Je medepassagiers zullen zeker even glimlachen...
Sommige taxichauffeurs stellen dat ze honger hebben en willen dus op jouw kosten iets eten....Stel altijd..heb ook honger maar ik ga nog even wachten want ik  moet nog veel werken ..wat moeten ze met zo'n stom antwoord...?
Zoals zwerfkinderen heb je homo's en homo's...
Wees voorzichtig met homos die verkleed lopen als vrouwen en steeds maar je aandacht willen trekken met zeer luidruchtig en schreeuwerig gedrag (Moalboal Cebu). Ze zijn best wel agressief als je iets van vieze flikkers zegt omdat je het zat bent om gestoord te worden, kijk uit. Je hebt homos die zich zeer keurig gedragen en heel erg aardig zijn en ondanks hun geaardheid zich zeer netjes gedragen. Zij lopen ook niet rond in vrouwenkleren.Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Luke op Mei 11, 2013, 09:51:56
Ik deel de mening van WB. Ja in makati heb je daar wat minder last van maar er zijn daarentegen wat meer gesofistikeerde gangs aanwezig. Heb overal in Manila uitgegaan en bezopen rondgrlopen. Mijn methode is met een goeie rechtdoor stap door manila te gaan. Kijk niet teveel om je heen en stop voor niemand die je niet kent. Een beetje bodyvolume werkt  over het algemeen ook als afschrikmiddel.

Taxi oplichters... Je betaald wat leergeld in het begin maar daarna moet je toch al weten hoe het werk. Dat is in de vele ontwikkelingslanden landen zo.Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Hans64 op September 24, 2015, 05:37:21
wat ik hier regelmatig zie, schoolkids die achter een ventje aanrennen omdat de mobiel gestolen is, clou van het verhaal, loop nooit met je mobiel in je hand over straat, die gastjes zijn vingervlug, zowel in grijpen als in rennen


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Hans64 op Oktober 23, 2015, 05:30:59
Jaaaaa, mijn eerste beroving hier in de (64) maar met een hele heerlijke afloop, hier het verhaal:

Afgelopen woensdagavond sta ik bij Generic aan het loket (buiten) en zet mijn paraplu (net een uur geleden gekocht) naast mij neer (het regende pijpenstelen), ik wordt even afgeleid door de verkoopster die mij wat vraagt, kijk weer naar mijn paraplu, maar die is weg, echt bij mijn weten was er niemand in de buurt, moet ongelofelijk snel gebeurd zijn, ik wil gaan kijken of ik wat zie maar op dat moment komt de verkoopster met de spullen en het wisselgeld, ik grijp het snel en loop naar het troitoir in de hoop een glimp van mijn paraplu te zien, in eerste instantie zie ik niets wat er op lijkt, dus loop richting huis. knap balend en boos op mijzelf want ben altijd alert, en kan ff niet begrijpen hoe snel dit kon gebeuren.
Het was vrij druk op straat maar ineens zie ik tussen alle paraplus er eentje die verdacht veel op die van mij leek, ik begin te rennen, in de stromende regen.
diegene met de plu krijgt het in de gaten als ik op een meter of 5 van hem ben (knakker van een jaar of 17) en gooit de plu weg en wil wegrennen, op dat moment gebeuren er twee dingen tegelijk, IK realiseer mij dat ik het bij het rechte eind had, (want wie gooit nou zijn eigen plu weg?) en tegelijk ben ik ook al vlak achter hem, geef hem een gigantische schop tegen een been waardoor hij valt, voor mij is het al afgedaan en wil naar de paraplu lopen, ik zie uit een ooghoek dat hij opstaat en terwjl hij naar mij kijkt weg wil rennen, alleen had hij beter voor zich kunnen kijken want voor hem staat een betonnen electramast hahahahahha en daar knalt hij tegen aan, hahahaha lag er uitgeteld van op de grond, ik liep naar hem toe en zei in het engels dat hij in het vervolg beter geen Nederlanders moest beroven, vervolgens ben ik naar huis gelopen, beetje voldaan dat ik mijn paraplu weer herovert had en een les rijker dat je eigendommen geen moment uit het oog moet verliezen.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Pangasinan op Oktober 23, 2015, 06:34:40
Hans, wat ik nu ga zeggen gaat waarschijnlijk tegen je eigenwaarde en tegen je rechtvaardigheidsgevoel in maar je bent al enigszins op leeftijd, die paraplu zal een rotcentje kosten en dan moet je niet fysiek geweld gaan toepassen tegen een 17 jarige. Je kan je een hele hoop ellende op je dak halen met dat soort acties en dat (nogmaals) voor een parapluutje.

-de jongen kan reageren op jouw agressie......met z'n handjes of god mag weten wat hij bij zich heeft
-er zijn nog maatjes van hem in de buurt
-als de politie er bij komt moet je nog maar zien hoe het afloopt......tenslotte zal je moeilijk kunnen bewijzen dat het jouw paraplu is terwijl er een hoop omstanders hebben gezien dat jij "zo maar" gaat schoppen.........en jij bent de buitenlander dus je staat al 0-3 achter.

Om dan ook nog eens je te identificeren als Nederlander maakt het voor de jongen alleen maar makkelijker om met wat rondvragen alsnog jou terug te vinden.

Het enige materiele waar ik dat soort risico's voor zou nemen is mijn paspoort want dat is een hoop gedoe, gereis en tijd omdat weer in orde te krijgen, voor de rest zal het me allemaal een rotzorg zijn.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: solar op Oktober 23, 2015, 06:59:53
 (06) Pangasinan


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: theo54au op Oktober 24, 2015, 12:33:22
Als ik uit ga, met name in Manila of Cebu heb ik altijd maar weinig contanten op zak. Net genoeg voor de avond. Daarnaast heb ik altijd een oud portemoneetje met wat losgeld en een stel oude verlopen Credit Cards en Bank Cards. Met een viltstift staat er een (onjuiste) pincode op.
Als ik ooit beroofd zou worden geef ik dit snel af met de woorden dat alle Credit Cards erin zitten en de pin codes op de achterkant  staan.  
En nou maar hopen dat hij er snel mee vandoor gaat :) Dat kost me dan een oude portemonee en wat wisselgeld.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Jan Korf op Oktober 24, 2015, 12:55:01


Voor mij moet je ALTIJD uitkijken voor money changers  zelfs op het vliegveld waar je gauw 500 euro gaat wisselen.
Ja ik tel het altijd na onder hun neus dus ik zeg 3000 pesos short  where is your boss. (04)
Ze geeft mij die 3000 pesos zonder blikken of blozen terug .

 Oslob (de walvishaaien ) ga je dus met zwembroek te water en dus omkleden bij de taxi, geld in een koker meegenomen.
Bij het weer aankleden mis ik mijn horloge, zoeken ook de taxidriver maar geen horloge.
Was gelukkig mijn goedkope horloge  van 40 euro en had hem al een paar jaar maar ja zelfs de taxidriver vond hem niet , ja haal
je de koekoek .

Ja met low money gaan winkelen e niet erbij gaan lopen van "kijk eens wie ik ben" want dan vraag je erom .

Hg Jan


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Witte Beer op Oktober 24, 2015, 04:00:15
Ben al regelmatig beroofd in mijn bestaan, kwam dan ook veel op risicovolle plaatsen. Elke keer dan tel je de ervaring erbij op en dan is er weer een andere truc.
Waar het uiteindelijk om gaat is afleiding en omgeving.

Geldwisselaars is een risico, ze zijn ongelofelijk snel in goochelen. Je moet er inderdaad bij blijven staan en mee- en natellen. Dat gaat bij een kantoortje nog wel maar op straat moeilijk. Is me daar dus overkomen. Was bij zwart wisselen in Polen toen nog voor de muur weg was.

Verder in een bar in Cuba. Was druk en op een gegeven moment ben je als target uitgekozen. Dan werken ze met 3 of 4 man, een leidt af, de ander brengt je uit je evenwicht en een derde slaat toe. Is me ook al overkomen.

Wat Hans doet had dus wel eens in een andere beroving kunnen ontaarden. Dan ben je zo gefocust op die paraplu dat je je tas en portemonnee uit het oog verliest. Is me ook al gebeurd.

Tegenwoordig zorg ik dat ik niet in een drom mensen verkeer, dat er niemand vlak achter me zit, dat ik geen waardevolle spullen in een rugzakje heb (opensnijden) en vooral je niet laten afleiden. Voor zover mogelijk dan.
Tegenwoordig heb ik er meer een neus voor. Schade en schande.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Pangasinan op Oktober 24, 2015, 05:18:52
Ik heb zo vaak geld gewisseld op NAIA maar het wordt altijd tenminste eenmaal, maar vaak twee maal voor mijn neus uitgeteld, dus ik zou niet weten hoe dat mis kan gaan.

In de provinciehoofdstad wisselen we altijd achterin een supermarkt/kledingswinkel, daar staat een kantoortje/hokje met een traliewerk er voor, dochter telt het altijd uit, pa (de eigenaar) staat over haar schouder mee te tellen........met Kerst krijgen we altijd een kalender mee en t-shirts voor mijn zwagers. Alleen geven ze voor kleine coupures (zoals biljetten van 5,10,20 euro) slechtere koersen maar dat staat duidelijk vermeld en ze zeggen het er altijd nog extra bij. Gaat al bijna 30 jaar goed, nooit "misverstanden" gehad.

En als je het niet vertrouwd dan lijkt me de keus simpel: ergens anders wisselen of uitgebreid natellen en controleren, ook al trek je daar een half uur voor uit en ook al staat er een rij achter je..........als ze het te lang vinden duren dan ga je toch lekker ergens anders naar toe. Graag of heel niet, er zijn altijd wel andere mensen die je geld willen wisselen.

De enige pogingen tot oplichting die ik in al die jaren ben tegengekomen zijn taxichauffeurs in MM die de meter niet willen aanzetten, nou daar wijs ik dan op en als ze het niet willen of zgn niet begrijpen dan mogen ze na 100 meter direct weer stoppen en stap ik uit.......tenzij we een prijs overeenkomen zonder meter die beiden aanstaat.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: nils op Oktober 24, 2015, 05:32:28
In vergelijking met Barcelona is de Filippijnen nog een verademing, want daar vind je zakkenrollers op elke hoek van de straat.
Nou draag je in de Filippijnen niet geen jas, maar bewaar ik mijn portemonnee meestal in een binnenzak of
bij iemand waar ze niet zo snel bij kunnen komen en neem ik belangrijke documenten niet mee.

Door jezelf te bewapenen of geweld te gebruiken los je denk ik weinig op, omdat een mensenleven in de Filippijnen niet zoveel waard is.
Zo las ik een tijdje terug dat een cashiere van een restaurant heldhalftig 100.000 pesos proberen te verdedigen, maar had ze 10 seconden later een kogel in haar hoofd.
Met een beetje geluk weiden ze er een nieuwsbericht aan, maar verdwijn je daarna snel in een archiefmap.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Pangasinan op Oktober 24, 2015, 05:42:49

Nou draag je in de Filippijnen niet geen jas, maar bewaar ik mijn portemonnee meestal in een binnenzak of
bij iemand waar ze niet zo snel bij kunnen komen en neem ik belangrijke documenten niet mee.


Zo is het Nils, nooit documenten met je meedragen en je geld altijd bij een familielid (tenzij je natuurlijk alleen op stap bent dan werkt dat niet).

En voor de rest gewoon alert blijven, zoek oogcontact met iemand die je niet vertrouwd dan zoeken ze meestal wel een ander slachtoffer uit want ook overvallers/zakkenrollers zitten niet op problemen of escalatie te wachten.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Jan Korf op Oktober 24, 2015, 06:17:57
Ik heb zo vaak geld gewisseld op NAIA maar het wordt altijd tenminste eenmaal, maar vaak twee maal voor mijn neus uitgeteld, dus ik zou niet weten hoe dat mis kan gaan.

Het ging voor mij ook niet mis want ik telde het na, en zij gaf mij direkt de 3000 pesos tekort  teug , wat voor bewijs wil jij dan nog hebben
dat het bewust is gedaan.  ???

Hg Jan


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Jan Korf op Oktober 24, 2015, 06:18:24
Ik heb zo vaak geld gewisseld op NAIA maar het wordt altijd tenminste eenmaal, maar vaak twee maal voor mijn neus uitgeteld, dus ik zou niet weten hoe dat mis kan gaan.

Het ging voor mij ook niet mis want ik telde het na, en zij gaf mij direkt de 3000 pesos tekort  teug , wat voor bewijs wil jij dan nog hebben
dat het bewust is gedaan.  ???

Hg Jan


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Hans64 op Oktober 24, 2015, 08:25:32
Even voor de duidelijkheid, dit gebeurde in de nabijheid van het huis (150 tot 200meter) ken hier bijna iedereen en ben vrij sociaal,
dit soort knaapjes is hier niet zo heel populair ivm roven van mobiels etc etc ,
ze komen bij de spoorlijn hier vlak bij vandaan en deze knaap zal voorlopig wel niet zijn neus laten zien hier op de mainroad.
Vergeet ook niet dat het een impulsieve actie van mij was, maar ben niet zo heel bang uitgevallen, al is een schietwapen niet iets wat ik hoop tegen te komen.
Ik heb in het verleden ook wel eens tegen een stuk of 15 marokaantjes gestaan en das ook niet iets wat je elke dag wilt overkomen.

Een wallet draag ik bijna nooit bij mij, of we moeten naar de mall gaan en dan draag ik hem nooit in mijn kontzak, een rugzak moet je voor je dragen en nooit op je rug.
Wisselkantoren kom ik nooit, is niet nodig.
Paspoort of dergelijke draag ik nooit bij mij.
ATM kom ik alleen overdag en als het echt nodig is om savonds te gaan ben ik nooit alleen
Als ik naar de PH ga heb ik nooit meer dan 100 euro bij mij aan kontanten. 
Mochten er echt hele grote bedragen voor iets nodig zijn, zal ik proberen dat over te maken of de minst risicoloze manier zoeken


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Pangasinan op Oktober 24, 2015, 10:41:48
Ik heb zo vaak geld gewisseld op NAIA maar het wordt altijd tenminste eenmaal, maar vaak twee maal voor mijn neus uitgeteld, dus ik zou niet weten hoe dat mis kan gaan.

Het ging voor mij ook niet mis want ik telde het na, en zij gaf mij direkt de 3000 pesos tekort  teug , wat voor bewijs wil jij dan nog hebben
dat het bewust is gedaan.  ???

Hg Jan

Jan, als zij puur op basis van het het natellen door jou direct 3000 bijlegt, dan klinkt dat inderdaad niet al te fris.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Jan Korf op Oktober 25, 2015, 02:00:08

Jan, als zij puur op basis van het het natellen door jou direct 3000 bijlegt, dan klinkt dat inderdaad niet al te fris.
/quote]

Ik doe het altijd in elk land want dit is een internationale oplichters gewoonte.
Ook bij de moneychangers in Dumaguete tel ik het na maar daar nog nooit iets van gemerkt.

Hg Jan


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Baron von Munchhuizen op September 03, 2016, 03:43:42
Na meerdere keren in azie gereisd te hebben ben ik meerdere keren opgelicht en zelfs is een keer bestolen. Ik heb wel is begrepen dat iedereen die veel reist wel is in z'n leven bestolen is.

Taxi oplichting:
De taxi oplichting met de meter die kapot of verkeerd werkt is al veel besproken. Een les die ik geleerd heb is, niet ingaan op een taxidriver je jou aanspreekt. Beter zelf een taxi uitkiezen, dan uitgekozen worden.  Hebben jullie nog meer tips hoe je voorkomt dat je de verkeerde taxi uitkiest. Of valt dit niet te voorkomen en is het gewoon een kwestie van geluk en pech ?

Als ik in de taxi zit en ik merk dat ik een foute taxidriver uitgekozen heb, dan ben ik bang dat ze mij naar een stille plek toe rijden, daar beroven en mij berooid achterlaten. Want ja dan ben ik toch het ideale slachtoffer. Vol bepakt, moe van de vlucht, in een nieuwe stad en altijd wel contant geld opzak.

Aan de andere kant, hoe minder risico je wilt lopen hoe meer je betaalt. Ik heb namelijk geen zin om elke keer een hoteltaxi te nemen.

Beroving:

Ik ben wel is beroofd op straat. Waardevolle spullen zoals paspoort, telefoon en portemonnee heb ik altijd in een broekzak met ritsafsluiting. Er kwam een groep zwerfkinderen op mijn afgerend en ik had net shampoo gekocht in 7-11 en hield dat vast in een plastic zak. Deze plastic zak trokken ze uit mijn handen en rende weer weg. Hebben jullie ook wel is een beroving meegemaakt of is dit gewoon pech ?

De titel is dan ook hoe voorkom je nare situaties. Hoe voorkom je verhoogde risico situaties ? Net zoals bij vliegtuig ongelukken er is nooit 1 reden/oorzaak voor het ongeluk, maar altijd meerdere aan eenschakeling van oorzaken.

Ha die Alex, alles good joong?

-Wil graag reageren: een beroving vind ik het niet als kinderen je iets uit je handen grissen. Bij een beroving hoort toch naar mijn idee minstens bedreiging bij.
-Verdoofd door (KO druppels?) iets in je drankje. Nu dat is de freule ook al gebeurd ... in Duitsland. Door een Filipino. Heeft haar 2000 Dmark gekost, en is enkele dage  versuft geweest. Ze zal mij niet zeggen wie het was, zelfs als ze het weet. Want die zou ik nu nog zeer hardhandig aanpakken, mede omdat hij haar ook bedreigd had met een groot mes. Overigens, ergens in dit forum heb ik de naam genoemd van een doorzichtige "nagellak" die verkleurt als je je vinger dan in een drankje steekt waar KO druppels in zijn gedaan.
-ja, meter on in de taxi. Doet hij dat niet (vaak vraag ik het al voordat ik instap en stap ik niet in als ze een vaste prijs willen maken) dan zeg ik dat meteen bij de erste 30 meter: put your meter on. Doet hij dat niet, begint te zeiveren, gooi ik onder het rijden de deur open, fluit op mijn (altijd bij mij!9 poltie )guard) fluit en gil: Help police, kidnap en dat soort dingen. Vaak wordt dan rakelings de deur eruit gereden door ander verkeer dus hou je ledematen wel binnenboord als je dat doet.
Ook heb ik al ooit een mes op het dashboard gelegd en gezegd dat als ie me bezeikt (daja-ang oid) ik hem een groot kruis over zijn gezicht maak, zodat ik de politie hem kan beschrijven..
Zijn we onderweg en de meter blijkt te zijn gemanipuleerd dan pak ik het wat subtieler aan, vanwege "gezichtsverlies" voor de driver en de daaruit mogelijk voortkomende problemen. Ik zeg dan, je moet zeggen tegen je baas, de verhuurder, dat je taximeter kapot is want dit kan niet Ik betaal altijd x en geef wat fooi dus ik wil 100 (voorbeeld) betalen. Wil hij dat niet en wil ie veel meer geld dan zeg je dan halen we er maar de politie bij, dan kan die de meter controleren en je baas verbaliseren.

Verde, ik wil geen kontakt met Filipino´s, de mannen dus, "zomaar". Ik maak geen praatje met ze, koop niets van hen, laat me niet aanspreken, niet in een bar of waar dan ook. Alleen onze eigen guards (waar we wonen) en daar waar je het niet kunt ontlopen zoals de taxi chauffeur. Ben hetero dus heb mijn handen al vol met al die vrouwen daar!

 (047) (21)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Baron von Munchhuizen op September 03, 2016, 04:02:24
In totaal bijna 5 jaar in de Filipijnen geweest / geleefd. Twee weken cebu, een week Dumaguette, paar keer Makati en verder alleen Manila, en wel Ermita en Malate. Ik heb nooit een document bij me (behalve als ik weet dat ik het nodig heb zoals visum verlengen, en dan in omhangbuidel op mijn borst onder mijn hemd). Zo ook grotere bedragen alleen in de buidel. Maar als ik gewoon de straat opga, colaatje drinken en zo, dan heb ik toch wel 1500 - 2500 peso bij me (je weet maar nooit, soms is het beter geld bij je te hebben, problemen afkopen of bij een roof gewoon de berover tevreden stellen ipv gevecht of mes of zo.)
Ik laat mijn broeken op maat in de Fil. maken (15 - 20 euro compleet incl stof) met extra diepe zakken tot op de knie voor en achter met deze " wonder" tape, die "kritsel" tape. Ik verdeel mijn geld dan over al mijn zakken, daar een van 1000, daar paar 500 biljettten, daar 100, daar 50 enz. Het kleingeld, de 20 peso biljetten en munten in een knipbeursje in mijn borstzak van het overhemd. Als lokmiddel, als ze wat willen nemen ze dat maar, hebben ze 100 peso of zo.
Mijn draagtas draag ik op mijn borst, en er zit niks van echte waarde in. Wc papier. handdoekje, taser en zo, dat soort dingen. Ook goed als ze je in de borst willen steken als bescherming.
Behalve zakkenrollen en een keer probeerde iemand mijn beursje uit mijn borstzak te grissen heb ik nog nooit wat meegemaakt. Eigenlijk toch zelf wel wat verbaasd daarover als ik zo terugdenk ....

 (82) (38)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: MR-X op September 03, 2016, 09:06:30
Vorige week even met 4 Nederlanders naar Porto Galera geweest......
We hadden de JAM liner bus op Buendia genomen.
Bij aankomst op de boot merkte Jan de oudste van het stel dat zijn Portemonee   weg was met 35.000 peso die hij net hiervoor in Manila gewisseld had
en zijn bankpas was ook weg.
Hij was de laatste die de bus verliet van ons groepje....  bus was leeg behalve de voorste 4 stoelen daar zaten nog Filipijnen.
Dus een van hen moet de beurs gerold hebben of 1 van de porters die je bij aankomst meteen aanvallen !!


MR-X   (07) (07) (07)

   


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Alexkorphil op September 03, 2016, 03:34:35
Hoi Baron,
Je hebt wel gereageerd in een oud onderwerp, maar wel leuk om mijn eigen tekst weer is te lezen.

Ach ik word ook welke dag ouder en kan oplichting en beroving beter relativeren nu. vroeger was ik vrij principieel en daarmee zat mijn karakter mij in de weg in de op de filipijnnen. Op de filippijnnen moet je heel veel kunnen relativeren.


Ik heb nu geleerd horen zien zwijgen (75)

Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Alexkorphil op September 03, 2016, 03:36:37
Vorige week even met 4 Nederlanders naar Porto Galera geweest......
We hadden de JAM liner bus op Buendia genomen.
Bij aankomst op de boot merkte Jan de oudste van het stel dat zijn Portemonee   weg was met 35.000 peso die hij net hiervoor in Manila gewisseld had
en zijn bankpas was ook weg.
Hij was de laatste die de bus verliet van ons groepje....  bus was leeg behalve de voorste 4 stoelen daar zaten nog Filipijnen.
Dus een van hen moet de beurs gerold hebben of 1 van de porters die je bij aankomst meteen aanvallen !!


MR-X   (07) (07) (07)

  

Er zijn reisverzekeringen die diefstal van contant geld mee verzekeren. Vanzelfsprekend wel aangifte doen bij de politie, maar dat is een formaliteit.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Alexkorphil op September 03, 2016, 03:41:26
Er zijn tegenwoordig riemen met een ritsje waar je contant geld in kan doen.


(https://s14.postimg.org/dq5lncy6l/geldriem_koppelriem_met_rits_zwart.jpg) (https://postimg.org/image/dq5lncy6l/)

Dus niet zoals ik vroeger wel is zag met zo'n moneybelt voorop je buik.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: MR-X op September 04, 2016, 06:05:37
Ja we hebben het nagekeken en bij Interpolis is std. 350 euro geld meeverzekerd.... 
Ikzef heb Global Alianz en daar ben ik voor 1000 euro verzekerd voor kontant geld, je moet wel kunnen aantonen dat je het ook bij had
door bv een bankafschrift dat je het gepind hebt...

MR-X   (07) (07) (07)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Pangasinan op September 04, 2016, 04:40:36

Behalve zakkenrollen en een keer probeerde iemand mijn beursje uit mijn borstzak te grissen heb ik nog nooit wat meegemaakt. Eigenlijk toch zelf wel wat verbaasd daarover als ik zo terugdenk ....


Misschien hoef je niet zo verbaasd te zijn want vaak is het uitstralen van alertheid/oplettendheid/vastberadenheid voldoende om ze af te schrikken. Er zijn immers genoeg potentiele slachtoffers en daar kiezen ze de makkelijkste uit. Zo lang er mensen in je omgeving zijn die net wat minder alert zijn, net wat minder oplettend zijn, wellicht net wat meer dronken zijn, dan zit je goed.Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Baron von Munchhuizen op September 05, 2016, 10:50:49
Vorige week even met 4 Nederlanders naar Porto Galera geweest......
We hadden de JAM liner bus op Buendia genomen.
Bij aankomst op de boot merkte Jan de oudste van het stel dat zijn Portemonee   weg was met 35.000 peso die hij net hiervoor in Manila gewisseld had
en zijn bankpas was ook weg.
Hij was de laatste die de bus verliet van ons groepje....  bus was leeg behalve de voorste 4 stoelen daar zaten nog Filipijnen.
Dus een van hen moet de beurs gerold hebben of 1 van de porters die je bij aankomst meteen aanvallen !!


MR-X   (07) (07) (07)

  

Holy shit !! 35.000 peso, dat zijn zo een 700 peso. Gvd dat is veel geld. En zeker in de Filipijnen !  Waar had ie die beurs? Kontzak, tasje?


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: MR-X op September 05, 2016, 11:02:28
Beurs in zijn kontzak  !!!
Ja stom om zoveel cach in je portemonee te hebben...!

Die andere Nederlander hadden  ze ook bestolen.....had 45.000 peso gewoon los in zijn koffer gelegd en deze niet afgesloten
de dag erop was 1 dame van de housekeeping ineens vertrokken en miste hij zij 45 briefjes van duizend !!
ook eigen schuld.. altijd slot op je tas of geld in safe als er die is.

Mr_X   (07) (59) (59)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Baron von Munchhuizen op September 05, 2016, 11:09:24
Er zijn tegenwoordig riemen met een ritsje waar je contant geld in kan doen.


(https://s14.postimg.org/dq5lncy6l/geldriem_koppelriem_met_rits_zwart.jpg) (https://postimg.org/image/dq5lncy6l/)

Dus niet zoals ik vroeger wel is zag met zo'n moneybelt voorop je buik.

Die buideltjes voor op de buik en zeker op de rug zijn prima: als afleidingsmanoevre.- Stop er een rol wc papier in (sowieso handig in de PH). En verstop je geld elders.
 (37) Okay, ik heb nog een geheimtip. Van de freule. In Robinson mall ermita in die hele grote winkel (hoofdingang links af, dan eerste grote zaak (Robbinson department store) aan de lichterkant, neem een van de roltrappen naar de dames ondergoed en lingerie afdeling. Als je daar naar binnen loopt vraag je (het is aan de linkerkant tegen de muur) naar de damesslips met geheime zak met rits. Zijn grote slips, niks sexy, en ook in grote maten. Wit 70 peso zwart 90 peso.
Nu, trek die aan, en je vrouw ook, kun je VEILIG veel geld meenemen. Je kunt er ook geld pinnen, even het toilet op en je loopt (meerdere malen pinnen) veilig met 50.000 peso de zaak uit.
Ook een zeer attent kado voor dames in de hoereca. Heel anders dan zo een sletterig niemendalletje wat ze meestal krijgen van de mannen omdat DIE dat leuk vindt.  Eens een slip waar aan haar bij gedacht is (snachts met de jeepney naar huis met hun "zwaar" verdiende geld en dan overvallen worden komt dagelijks voor!.  

De shit is inderdaad dat in Puerto Galera en zo heel weinig ATM´s zijn en dan ook nog vaak leeg of off - line.
Ik heb mijn broer ook al eens met western union geld (40.000 peso) moeten sturen naar Puerto galera omdat ie daar stond met zijn bank kaart en nergens geld kreeg.
Ja, en als ie mij (of een andere vriend of kennis) nou niet gehad had .....    (19) (19)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Baron von Munchhuizen op September 05, 2016, 11:16:34
Ik heb ooit, ik meen in dit forum, aan mensen die op vakantie zijn, aangeboden bij ons "thuis" in de safe spullen voor hen te bewaren. Is nooit iemand op ingegaan. Tja. Lopen liever bezopen met pasjes,  paspoort, retourticket en cash ´s nachts of laat in de avond over straat.

 (46) (46) (46)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Dolfijn op September 05, 2016, 08:28:02
Holy shit !! 35.000 peso, dat zijn zo een 700 peso. Gvd dat is veel geld. En zeker in de Filipijnen !  Waar had ie die beurs? Kontzak, tasje?[/color]
Slip of the pen natuurlijk, je bedoelt de Hollandse peso oftewel de euro he he.....!!


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Baron von Munchhuizen op Oktober 23, 2016, 05:49:00
Wat wij doen is:
we gaan met cash (bv 2 of 3 biljetten van 500 euro) naar een (of "onze) bank daar en laten hen een moneychanger bellen en met de peso´s naar de bank komen. Dan laten we de peso´s aan de bank uitbetalen en meteen door de vals geld en telmachine doen. Dan geven we de euro biljetten aan de bank die die ook weer op echtheid controleren. Dan gaan we naar buiten, stappen meteen in een taxi en ermee naar ons condo. Zeker niet ermee rondlopen.

 (37) (37)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Baron von Munchhuizen op Februari 08, 2017, 12:00:10
Manila taxi´s februari 2017

Ben weer in Manila, een jaar overgeslagen, toch wel erg leuk hier weer te zijn.
Woon nu in een condo op de 41 ste etage op een steenworp afstand van Robbinson mall Ermita.

Update: veel meer veiligheidsgevoel, de straten zijn stukken schoner vooral gezuiverd van die groepen bedelende en klierende jeugd (annex zakkenrollers en berovers). Denk daar zaten ook veel drugsgebruikers bij.  
Het tekort aan geld is nog even groot, dat merk je toch wel. Wat zijn ze hier "geil" op een tip of een gift (bedelaars).

Voor mij is de grootste irritatie eigenlijk (weer) de taxi´s. Daarom een paar vragen tot jullie, om mij met kennis te wapenen n in mijn dagelijkse strijd tegen de taxi hufters bende. NIET ALLEN dus! Zijn beslist ook wat eerlijke tussen. En die geef ik dan graag wat meer fooi.

1- die 10 peso die erbij kwam paar jaren geleden bovenop het startgeld van de taxi (van 30 naar 40) en wat later er weer vanaf ging. Al die stickers met 10 peso erbij zaten in 2 dagen in elke taxi, maar dat het er weer vanaf ging daar heb ik geen sticker van gezien. De meters beginnen met 40 peso bij het aanzetten. Is 40 peso inderdaad het huidige startgeld?

2- Is er weer of nog een telefoon nummer waar je oplichtende taxichauffeurs of diegenen die weigeren de meter aan te zetten, of bij het vermoeden van een gemanipuleerde meter, kunt melden.

3- Nu al paar keer weer meegemaakt dat de chauffeur bewust alle (bekende) files opzoekt. iedere andere verkeersdeelnemer laat voorgaan om maar die meter te laten tikken. Echt van een rit van hooguit 15 min dusdanig "zeikt" dat het 45 minuten wordt en dus ook een stuk duurder. Een reed zelfs "per ongeluk" een parkeergarage in.
Zou bijna zeggen wordt alweer hoog tijd wat "effectiefs" bij  mij te steken

$- Wat vinden jullie, wel of niet het er op aan laten komen en er zelf de politie bij roepen.
Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: MR-X op Februari 08, 2017, 02:49:49
Jack..als je een smartphone hebt  WAZE  installeren   gratis app in de Playstore...

Dit is een navigatieprogramma en werkt redelijk goed, ook in Manila !!!
Wel je GPS en Data aanzetten (neem aan dat je PHP sim hebt).

MR-X   (07) (07) (07)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Dolfijn op Februari 08, 2017, 05:09:44
Manila taxi´s februari 2017

Ben weer in Manila, een jaar overgeslagen, toch wel erg leuk hier weer te zijn.
Woon nu in een condo op de 41 ste etage op een steenworp afstand van Robbinson mall Ermita.

Update: veel meer veiligheidsgevoel, de straten zijn stukken schoner vooral gezuiverd van die groepen bedelende en klierende jeugd (annex zakkenrollers en berovers). Denk daar zaten ook veel drugsgebruikers bij.  
Het tekort aan geld is nog even groot, dat merk je toch wel. Wat zijn ze hier "geil" op een tip of een gift (bedelaars).

Voor mij is de grootste irritatie eigenlijk (weer) de taxi´s. Daarom een paar vragen tot jullie, om mij met kennis te wapenen n in mijn dagelijkse strijd tegen de taxi hufters bende. NIET ALLEN dus! Zijn beslist ook wat eerlijke tussen. En die geef ik dan graag wat meer fooi.

1- die 10 peso die erbij kwam paar jaren geleden bovenop het startgeld van de taxi (van 30 naar 40) en wat later er weer vanaf ging. Al die stickers met 10 peso erbij zaten in 2 dagen in elke taxi, maar dat het er weer vanaf ging daar heb ik geen sticker van gezien. De meters beginnen met 40 peso bij het aanzetten. Is 40 peso inderdaad het huidige startgeld?

2- Is er weer of nog een telefoon nummer waar je oplichtende taxichauffeurs of diegenen die weigeren de meter aan te zetten, of bij het vermoeden van een gemanipuleerde meter, kunt melden.

3- Nu al paar keer weer meegemaakt dat de chauffeur bewust alle (bekende) files opzoekt. iedere andere verkeersdeelnemer laat voorgaan om maar die meter te laten tikken. Echt van een rit van hooguit 15 min dusdanig "zeikt" dat het 45 minuten wordt en dus ook een stuk duurder. Een reed zelfs "per ongeluk" een parkeergarage in.
Zou bijna zeggen wordt alweer hoog tijd wat "effectiefs" bij  mij te steken

$- Wat vinden jullie, wel of niet het er op aan laten komen en er zelf de politie bij roepen.
Ik herken het in die zin dat, ofschoon ik geen frequente MNL bezoeker ben of beter gezegd er al jaren niet meer kom. Maar de laatste tijd constateer ik dat ze (die taxi hufters) er ook in Cebu een houtje van kunnen.
De voorbeelden die je aanhaalt, zoals b.v. opzettelijk omrijden, files opzoeken en meer van dat soort fratsen. Lijkt me simpel, zou tegen die eikel zeggen stoppen, uitstappen en betaal hem of wat de meter aangeef of het bedrag wat op de meter stond voor dat ie met die fratsen begon.
Of het werkt enz. dat zal je een keer uit moeten proberen.
Bij opzettelijk omrijden en je weet goed de weg hem ff duidelijk maken dat ie een andere en juiste en kortere route moet rijden, kan natuurlijk ook helpen.
Theorie hier is wat gemakkelijker als het uitvoeren in de praktijk. Het is en blijft: still more fun in the PH.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: wuppie op Februari 08, 2017, 07:05:02
Flagdown rates taxi:

Gaat  weer terug naar 40 peso. Nu nog 30 officieel....

http://news.abs-cbn.com/video/news/02/08/17/flagdown-rate-sa-taxi-posibleng-ibalik-sa-p40


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Freddy op Februari 10, 2017, 02:38:06
Manila taxi´s februari 2017

Ben weer in Manila, een jaar overgeslagen, toch wel erg leuk hier weer te zijn.
Woon nu in een condo op de 41 ste etage op een steenworp afstand van Robbinson mall Ermita.

Update: veel meer veiligheidsgevoel, de straten zijn stukken schoner vooral gezuiverd van die groepen bedelende en klierende jeugd (annex zakkenrollers en berovers). Denk daar zaten ook veel drugsgebruikers bij.  
Het tekort aan geld is nog even groot, dat merk je toch wel. Wat zijn ze hier "geil" op een tip of een gift (bedelaars).

Voor mij is de grootste irritatie eigenlijk (weer) de taxi´s. Daarom een paar vragen tot jullie, om mij met kennis te wapenen n in mijn dagelijkse strijd tegen de taxi hufters bende. NIET ALLEN dus! Zijn beslist ook wat eerlijke tussen. En die geef ik dan graag wat meer fooi.

Beste Baron,

wij gebruiken al jaren de app Grab, je weet welke chauffeur je ophaalt want je ziet zijn gegevens kosten zijn vooraf bekend en al heel veel keren gebruikt nog never gelukkig gezeik en of gezanik gehad over geld, en er zijn wat van die tol wegen in en rond manila vragen netjes of zij daar over heen mochten om de file te ontwijken, kosten van de tol uiteraard voor de passagier...dus tipje

probeer Grab eens https://www.grab.com/ph/


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: MR-X op Februari 10, 2017, 09:10:05
Grab werkt goed....  je moet wel een smartphone hebben met internet verbinding !!!
Uber hebben ze ook in MNL en CEBU  deze zijn altijd duurder als Grab  of Metered Taxi.....  dus niet doen... (16) (16) (16)

MR-X  (07) (07) (07)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Baron von Munchhuizen op Februari 11, 2017, 03:58:12
Ik heb geen smartphone. Wel gisteren een kaart van Malate gevonden. Is al een hele hulp. Zeker in combinatie met een knetterende taser.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: wuppie op Februari 11, 2017, 11:41:16
Net op tv, flagdown rate as of feb 13 40 peso


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: wuppie op Februari 12, 2017, 08:09:50
http://newsinfo.inquirer.net/870832/p40-taxi-flagdown-rate-effective-today

Starting today, taxi riders nationwide, including those in Metro Manila, will have to pay a flagdown rate of P40 after the Land Transportation Franchising and Regulatory Board (LTFRB) approved the provisional increase.

Although the rate for the first 500 meters will go up by P10, the fare for the succeeding meters and waiting time will remain the same.

In the same order signed on Friday, the LTFRB said the flagdown rate for the Cordillera region would be P35 for the first 400 meters.Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Baron von Munchhuizen op Februari 14, 2017, 12:50:22
Even samenvattend dus: 40 + 10 voor de eerste 500 mtr + ?? voor de volgende ?? mtr.

Dat gedoe met sighseeing toer (ongevraagd rondrijden en files op zoeken) Heb ik als volgt opgelost. Ik weet weer de ritprijzen en draai het nu om, bv Robbinson mall 60 peso, take it or leave it. Dat is dan de normale ritprijs met een kleine tip.

Maar als men je weigert, .... Soms word je wel eens geweigerd hier in manila voor ritjes van nog geen 2 km bv van Robbinson mall naar Malate church. Ik meen dat dat ook verboden is. Wat kan ik dan het beste doen. Want ik heb de pik in op dat gezeiver met die taxi´s. Wil het hun zo vervelend mogelijk maken als ze niet normaal hun werk willen doen. Wil daar zelfs een vereniging voor oprichten. Nl. de Angry Taxi Birds, de ATB.
Allen bewapend met een politiefluit, dus priet .... en uit alle hoeken en gaten stromen dan de ATB op het geluid af en maken het de betreffende chauffeur zo ongezellig dat ie bij een volgende keer  zich nog eens bedenkt.

 (047) (38) (18) (12) (11)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: wuppie op Februari 14, 2017, 02:29:01
Weet niet wat er van deze wet terecht gekomen is....

Any taxi driver who wilfully violates any provisions under Section 3 of the bill  will be slapped with a minimum fine of P500 or up to P2,000 on the first offense; a minimum of P1000 fine up to P10,000 on the second offense; and a minimum fine of P3,000 and suspension of driver’s licence for a period of one week on the third and succeeding offense.http://newsinfo.inquirer.net/583107/bill-seeks-to-penalize-erring-taxi-drivers


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: WB op Februari 14, 2017, 02:44:29
Tja, waar je je al niet druk om maakt. Als je die taxi echt zo vervelend vind, ga dan lopen of fietsen, of laat je rijden met de pedicab, tricycle, jeepney, bus, mrt/lrt of een beetje een baron heeft natuurlijk een auto met prive chauffeur. Had nou toch maar die toyota (of was het een mitsubishi?) gekocht een paar jaar terug. Hier waar ik woon heb je geen taxis dus heb je er ook geen last van.


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: pagud op Februari 15, 2017, 01:19:43
subit is hij persona non grata  (37) (37)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Dolfijn op Februari 16, 2017, 04:48:03
Weet niet wat er van deze wet terecht gekomen is....

Any taxi driver who wilfully violates any provisions under Section 3 of the bill  will be slapped with a minimum fine of P500 or up to P2,000 on the first offense; a minimum of P1000 fine up to P10,000 on the second offense; and a minimum fine of P3,000 and suspension of driver’s licence for a period of one week on the third and succeeding offense.http://newsinfo.inquirer.net/583107/bill-seeks-to-penalize-erring-taxi-drivers
Aan het invoeren van nieuwe wetten in de PH geen enkel gebrek. Moet het allemaal nog zien gebeuren dat men dit gaat naleven en de sanctie/boete opleggen!!


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: Baron von Munchhuizen op Februari 17, 2017, 01:39:11
Neem inderdaad vaker nu de pedicab. Die neemt beslist de kortste weg!

 (16)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: balikbayan op Februari 27, 2017, 03:09:56
Vind je het gek voor zijn gevoel moet ie in 1 keer een gezin van 3 wegfietsen  (20)


Titel: Re:hoe herken en voorkom je bedrog, oplichting en diefstal?
Bericht door: RonB op Maart 10, 2018, 11:51:34
Ja , ik heb het 1x gehad dat ik stond te wachten om op een druk kruispunt over  te steken  en op het moment van oversteken voelde ik een handje in mijn linker broekzak gaan.
deze jongen pakte ik bij zijn arm zodat er niets gestolen kon worden. maar ik schok er wel van.